Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De gevolgen van een te grote handbagage koffer

Stel je voor: je bent net klaar met inpakken voor je langverwachte vakantie. Alles zit in je handbagage koffer en je bent helemaal klaar om te gaan. Maar dan, bij het inchecken op de luchthaven, krijg je te horen dat je koffer te groot is voor de handbagage afmetingen. Dit kan je vakantiestemming behoorlijk bederven. Helemaal wanneer je denkt met een handbagage koffer 55x40x20 te hebben voldaan aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij. In eerste instantie is er vaak niet zo heel erg veel aan de hand en zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat jij je koffer en natuurlijk ook de inhoud, gewoon zonder problemen mee kunt nemen het vliegtuig in. Omdat er een aantal verschillende scenario’s zijn, hebben we er in dit artikel een aantal voor je uitgelicht.

Kans op vertraging en extra kosten

Op de luchthaven zijn ze zeer resoluut. Dat houdt dus in dat wanneer je koffer ook maar een centimeter te groot is, deze niet wordt geaccepteerd als handbagage. Vaak staan er van die bakken waarin je je koffer kunt doen om te kijken of deze aan de eisen voldoet. Is dit niet het geval en kom je bij de incheckbalie, dan loop je dus het risico dat deze wordt geweigerd. De reden is dat je koffer dan niet in de bakken boven de stoelen past, wat kan leiden tot vertragingen bij het instappen en zorgt voor frustratie bij medepassagiers. Het personeel van de luchtvaartmaatschappij zal dan nog een plekje moeten vinden om je koffer op te bergen, wat kostbare tijd in beslag neemt. Bovendien brengen veel luchtvaartmaatschappijen extra kosten in rekening als je handbagage koffer te groot is en moet worden ingecheckt. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen en kunnen een onaangename verrassing zijn als je hier niet op voorbereid bent.

Schade aan je koffer

Een te grote handbagage koffer kan ook leiden tot schade aan je koffer. Als de koffer niet goed past in de bagagebakken, kan deze gaan schuiven of vast komen te zitten. Dit kan resulteren in beschadigingen aan de buitenkant van de koffer, zoals krassen of deuken. Dit is niet alleen vervelend voor jezelf, maar kan er ook voor zorgen dat je koffer minder lang meegaat. Zorg er dus voor dat je voor vertrek de Vueling handbagage even goed doorleest, zodat je zeker weet of je koffer wel of niet geschikt is. Aangezien een nieuwe koffer vaak aardig in de papieren kan lopen, kun je er dan misschien beter voor kiezen om deze in te checken, zodat hij in het ruim gaat bij alle normale koffers.

Veiligheid

Een andere factor waar de luchtvaartmaatschappij rekening mee houdt, is dat een te grote handbagage koffer de veiligheid in gevaar kan brengen Als de koffer niet goed past in de bagagebakken, kan deze tijdens de vlucht losraken en vallen. Dit kan potentieel gevaarlijke situaties creƫren, zowel voor de medepassagiers als voor het cabinepersoneel. Het is belangrijk om te bedenken dat de voorschriften voor handbagage zijn bedacht met het oog op de veiligheid van alle passagiers aan boord. Ga daarom dus ook niet met het personeel in discussie, want in vrijwel alle gevallen ligt de fout gewoon bij jezelf en had je beter je huiswerk moeten doen. Wil je dan toch wat extra handbagage meenemen, kies dan voor een rugzak, die je gemakkelijk kunt meenemen en je niet te maken hebt met bepaalde afmetingen.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Je hebt kunnen lezen dat het meenemen van een te grote koffer zowel qua veiligheid als financieel van invloed kan zijn op je vakantie. Zorg er dus voor dat je voor vertrek even checkt of je koffer aan de voorschriften voldoet, zodat je eventueel nog een ander kunt halen. Heb je een reis geboekt via het reisbureau, dan kunnen ook zij je voorzien van de benodigde informatie.