Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gevolgen van ooglaseren

Het laten laseren van de ogen is een medische behandeling, die wordt uitgevoerd in een speciale kliniek of in het ziekenhuis. Het kan gebeuren dat er na de operatie sprake is van een aantal gevolgen of complicaties. Zowel positief als negatief, ook al komen ze over het algemeen niet vaak voor.

Wat gebeurt er nadat je oog is gelaserd?

Na het laseren van de ogen is het hoofdgevolg natuurlijk een verbeterd zicht. Na het laseren van de ogen is het oogvlies aangepast en dunner gemaakt. Hierdoor kan licht beter het oog binnengaan en worden beelden beter gevormd.

Maar na het ooglaseren kunnen ook andere complicaties optreden. Zo is het mogelijk om na de ingreep een vermindering te voelen van het zien van contrasten. In het donker kan iemand dan kransen zien rondom lichtbronnen. Dit is niet een grote complicatie, maar het kan op de lange duur hinderlijk zijn.

Ook kunnen na de operatie de ogen droog worden, met een lang woord keratoconjunctivitis sicca. Een aandoening veroorzaakt door een verminderde traanproductie, dit kan nog een paar maanden na de behandeling aanhouden. Maar uiteindelijk zal dit verdwijnen.

Bij de behandeling laten de artsen ook een flapje, dat als eerste met de laser wordt losgemaakt, over en normaliter groeit dat terug. Hoewel de technologie tegenwoordig ver gevorderd is, kan het gebeuren dat dit huidstukje niet terug groeit. De kans dat dit plaatsvindt is nihil, maar nog altijd aanwezig.

Daarnaast moest iemand met een te hoge sterkte niet zijn ogen laten laseren. Het hoornvlies is dan niet meer sterk genoeg en buigt te sterk naar buiten. Maar tegenwoordig kunnen artsen steeds meer, en steeds grotere sterktes kunnen worden behandeld. De gevolgen van laseren lijken zo wel eng op een rijtje, maar in feite zijn er weinig nadelen.

Bron: https://www.ooglaserkliniekheuvelrug.nl/