Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gevolgen van tattoos voor je gezondheid

Tatoeages hebben zoveel esthetische voordelen, wat de belangrijkste reden is waarom mensen er van houden. Het verfraait je lichaam, maakt je expressiever en zelfverzekerder, enzovoort. Er zijn echter ook andere voordelen te noemen voor het nemen van tatoeages. Vandaag gaan we zeven (gezondheids)voordelen zien van het dragen van een tatoeage.

1. Het helpt het immuunsysteem te verbeteren

Wanneer iemand een tatoeëerproces ondergaat, wordt zijn immuunsysteem enigszins verbeterd. De reden hiervoor is dat wanneer een materiaal van buitenaf (tatoeage-inkt) het lichaam van een mens binnendringt, het immuunsysteem die inkt aanvalt. Dit kan bij sommige mensen ook een kleine zwelling veroorzaken op de plek van een tatoeage.

In het geval dat iemand voor meerdere tatoeages gaat, zou zijn immuunsysteem deze oefening meerdere keren ondergaan, en dus elke keer verder verbeteren. De reactie van het immuunsysteem verbetert wanneer het antilichamen naar de plek stuurt waar de tattoo-artiest een tatoeage maakt. Het helpt ook bij het genezingsproces.

2. Het verlaagt de cortisolspiegel in het lichaam

Cortisol is een stresshormoon en de toename ervan resulteert in verhoogde stressniveaus. Wanneer een persoon het tatoeageproces doorloopt, verlaagt het de cortisolspiegel. Als gevolg hiervan worden de stressniveaus bij de persoon verlaagd. Stress zelf kan verder veel ziekten en gezondheidsproblemen veroorzaken. Tatoeages dragen indirect bij aan de preventie van vele ziekten.

3. Meerdere tatoeages helpen gewichtheffers en bodybuilders

Omdat tatoeages resulteren in het verminderen van cortisol, verbetert het het vermogen van het lichaam om zichzelf sneller te genezen en te herstellen. Sporters, vooral gewichtheffers en bodybuilders, hebben hun spieren nodig om sneller en adequaat te herstellen voor de volgende training of trainingssessie. Het hebben van meerdere tatoeages vermindert het cortisol uit het lichaam waardoor het sneller kan genezen. Op deze manier raakt het lichaam meer gewend aan verlaagde cortisolspiegels.

4. Bij zichtbare tatoeages kun je ook worden aangenomen

Ja het is waar. Er zijn specifieke banen waarvoor een werkgever jonge, energieke, expressieve en gewaagde kandidaten nodig heeft. In sommige sectoren, zoals de mode-industrie, waar werknemers met de herkenbare en relevante tatoeages zichzelf in staat stellen om het bedrijf expressiever te vertegenwoordigen. In eerste instantie geloof je het misschien niet, maar er zijn echte incidenten geweest waarbij een getatoeëerde persoon een baan kreeg vanwege de tatoeage die zichtbaar en relevant was voor de organisatie die hem inhuurde.

5. Tatoeages kunnen vaccinatiemethoden verbeteren

Een ander voordeel van tatoeages dat u zal verbazen, is dat het wetenschappers ook kan helpen vaccinatiemethoden te verbeteren. Wetenschappers experimenteren nu met tatoeëermethoden die ze kunnen gebruiken voor vaccinaties. Volgens hen waren de resultaten beter in vergelijking met de traditionele vaccinatiemethoden toen de wetenschappers het vaccin via een tatoeage-naald inbrachten. Het vermindert ook de kosten van vaccinatie, wat een positieve verandering zal brengen in de medische en gezondheidssector.

6. Tatoeages vergroten het zelfvertrouwen

Enkele psychologische voordelen van tatoeages zijn hier ook het vermelden waard. Ze merkten op dat tatoeages resulteren in meer zelfvertrouwen bij mensen. Het dragen van een tatoeage vergroot het zelfvertrouwen in de persoon. Vooral vrouwen met meerdere tatoeages die meer zelfvertrouwen hebben dan mannen. Tatoeages zorgen ervoor dat ze zelfverzekerder gaan handelen. Het werkt als een stimulerende factor voor mensen.

7. Tatoeages zorgen ervoor dat mensen zich goed voelen

Wat we ook leuk vinden, we moeten het in ons leven opnemen. Zelfs als iets niet binnen ons bereik ligt, stellen we onszelf tevreden door het beeld van dat ding als achtergrond op onze laptops of mobiele telefoons in te stellen. Een tatoeage speelt min of meer dezelfde rol, maar dan uitvergroot. Een tatoeage geeft mensen een goed gevoel omdat het een integraal onderdeel van hun leven en persoonlijkheid uitdrukt.