Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gevolgen van nepmedicijnen

Online medicijnen bestellen komt tegenwoordig steeds vaker voor. Helaas zijn er echter nog veel aanbieders in deze branche die de boel oplichten. Ze leveren niets of in sommige gevallen nepmedicijnen. Wat zijn de gevolgen van het gebruik van nepmedicijnen?

Nepmedicijnen kunnen in uiteenlopende vormen worden aangeboden. Het kan hierbij gaan om een onschuldige placebo, maar ook om een medicijn dat volgens een soortgelijk proces is gemaakt als het origineel, maar niet door een erkende fabrikant. Hier schuilt het gevaar. Zo’n nepmedicijn kan namelijk een andere hoeveelheid (meer of minder) werkzame stof bevatten en kan besmet zijn met andere stoffen. Je kunt dus sporen van stoffen uit andere middelen binnenkrijgen! De volgende gevaren brengen nepmedicijnen met zich mee.

Bijwerkingen

Vrijwel alle medicijnen geven kans op bijwerkingen. Bijwerkingen zijn klachten die je ervaart als neveneffect van het gebruik van een medicijn. Zo kun je bijvoorbeeld het medicijn codeïne kopen en zo een pijn oplossen, maar ondertussen last krijgen van je maag. Lang niet iedereen heeft last van deze bijwerkingen en vaak gaan ze al snel weg, maar in een enkel geval zijn de bijwerkingen hevig. Nepmedicijnen kunnen een te grote hoeveelheid van de werkzame stof of een andere stof bevatten, waardoor de kans op (hevige) bijwerkingen toeneemt. Dit met alle gevolgen van dien.

Aanhoudende klachten

Als er heel weinig of geen van de verwachte werkzame stof in het nepmedicijn zit, zal het ook niet helpen. Met andere woorden: je slikt, snuift of spuit je een ongeluk, maar beter word je er niet van. De klachten die je probeert te verhelpen, houden aan en gaan niet weg. Sterker nog: sommige klachten zullen onbehandeld alleen maar erger worden!

Gevaar voor gezondheid

Eigenlijk is dit een samenvatting van de punten hierboven: door de grotere kans op bijwerkingen of juist een verminderde kans op werking van een medicijn loopt je gezondheid gevaar met nepmedicijnen. Kijk dus uit met nepmedicijnen en bestel alleen via partijen die met officiële apotheken samenwerken.

Wat kun je doen?

Er zijn ook partijen die online medicijnen leveren via geregistreerde apotheken. Bovendien zul je eerst een vragenlijst invullen die door een arts goedgekeurd wordt. Je ontvangt zo een online recept. Door deze officiële weg te bewandelen, zorg je dat je altijd het originele medicijn krijgt en geen gevaarlijk nepmedicijn. Websites als medicijnkopen.com vergelijken sites die samenwerken met artsen en apotheken, zodat je de laagste prijs krijgt. Op deze manier loop je geen risico nepmedicijnen te krijgen.