Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gevolgen van hoofdpijn

Hoofdpijn is nooit prettig en de gevolgen kunnen daarom ook zeer uiteen lopen. Sommige mensen kunnen niet meer normaal naar werk, de andere ligt de hele dag op bed. Daarom is het belangrijk dat er oplossingen voor zijn.

Het medicijn Sumatriptan kan worden gebruikt om een aantal verschillende klachten mee te behandelen. Het gaat dan om klachten met betrekking tot last van het hoofd. Denk aan bijvoorbeeld migraine of aan clusterhoofdpijn. Dit komt omdat het medicijn uitwerking heeft op de bloedvaten en zenuwen die zich in de hersenen bevinden. Er zijn verschillende vormen van dit medicijn verkrijgbaar, waarbij de ene vorm net iets sneller zal werken dan de andere vorm. Dit is belangrijk om te weten wanneer veel hinder van de klachten ondervonden wordt.

Wat zijn de bijwerkingen van Sumatriptan?

Wanneer Sumatriptan als medicijn gebruikt wordt, dan zal dit soms kunnen leiden tot het ervaren van pijn in allerlei delen van het lichaam. Dit hoeft niet uitsluitend het hoofd te betreffen, het kan ook in andere delen van het lichaam voorkomen. Het kan bovendien ook om tintelen, drukken of een beklemmend gevoel gaan. Ook duizeligheid en slaperigheid zijn klachten die met enige regelmaat zullen voorkomen wanneer dit medicijn gebruikt wordt om de klachten te bestrijden. Pas hier dus op. Dit kan bijvoorbeeld het dagelijks leven wat bemoeilijken.

Hoe te gebruiken?

Sumatriptan komt in dermate veel verschillende vormen, dat het lastig kan zijn om een goede omschrijving van het gebruik ervan te geven. Zo kan het gaan om tabletten. FTAB-tabletten, injecties, neusspray of zetpillen. In alle gevallen is het wel goed om te weten dat de middelen ingenomen of ingebracht moeten worden wanneer de eerste verschijnselen van migraine of clusterhoofdpijn opgemerkt worden. Zo kan tijdig ingegrepen worden. Ook kan het medicijn alsnog worden ingenomen als de klachten al zijn losgebarsten. Dit kan tot enkele uren na het begin.

Wat zit er in het medicijn Sumatriptan?

Sumatriptan is zowel de naam van het medicijn als van het actieve bestanddeel. Het is wel belangrijk om te weten dat dit middel slechts in beperkte mate gebruikt mag worden vanwege de werkzame stof. Dit moet beperkt blijven tot maximaal tienmaal per maand. Wanneer er meer hinder wordt ondervonden, dan is het belangrijk om dit aan een arts voor te leggen om tot een plan van aanpak te kunnen komen.