Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gevolgen van goed slapen

Iedereen probeert altijd zo goed mogelijk te slapen. Slecht slapen heeft namelijk veel nadelen, die vaak ervaren worden door mensen die nachten doorhalen of vaak uitgaan. Daarom hier de gevolgen van goed slapen, zodat je misschien iets aan het slaapritme kan aanpassen.

Een beter leven door goed te slapen

Wanneer iemand goed slaapt ben je de volgende dag fit en gefocust. De kans op verkeersongevallen wordt drastisch kleiner en je geheugen wordt sterker, want slaap is een belangrijke factor op het gebied van geheugen. Het leren gaat ook stukken beter na een goede nacht slapen, daarom is voor school een goede rust ook zo belangrijk. Ook zorgt goed slapen ervoor dat je niet heel emotioneel wordt, zoals mensen die slecht slapen vaak zijn. De hersenen zijn na een goede nachtrust dus tip top in orde en staan gereed voor een goede dag.

Daarnaast zorgt goed slapen voor een minderde eetlust. Mensen die slecht slapen krijgen veel honger of trek naar voedsel. Maar dan vooral vet en koolhydraatrijk eten. Mensen met bijvoorbeeld een slaaptekort eten sneller ongezond voedsel en hebben een grotere kans op overgewicht. Dit wordt allemaal vermeden met een goede nachtrust.

Goed slapen is ook goed voor de huid. De huid blijft jong en vitaal en de ogen blijven er mooi uit zien. Iedereen kent vast de bekende wallen onder de ogen van mensen die te weinig slapen, op lange termijn kan dat zorgen voor huidveroudering. Maar goed slapen vermindert ook de kans op veel kwalen, want met slecht slapen is daar een verhoogde kans op. De gevolgen van goed slapen zijn dus allemaal positief en daarom wordt het ook zo aangeraden.

Bron: https://www.texelana.nl/