Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gevolgen van een slecht cilinderslot

Als jouw auto sloten met cilinders heeft, moet je deze misschien laten vervangen als je sleutel de deur niet meer kan ontgrendelen, steeds vastzit of niet in de vergrendeling kan draaien.

Deurslotcilinders zijn cilindrische tuimelaars, die gebruikt worden om de deuren van de auto te vergrendelen en weer te ontgrendelen. Ze worden geïnstalleerd in de deuren van een voertuig en worden aangepast aan een sleutel, die ze vergrendelt en ontgrendelt zodat de deuren geopend kunnen worden. Sommige auto’s hebben een systeem dat een sleutel alle sloten opent.

Terwijl veel nieuwere voertuigen nu zonder deurslotcilinders worden gebouwd, worden ze nog steeds vaak gevonden in de oudere auto’s of auto’s die worden gebruikt voor het uitvoeren van werkzaamheden. Als de deurslotcilinders uitdrijven, kunnen ze problemen veroorzaken bij het vergrendelen en ontgrendelen van de deuren. Gewoonlijk vertoont een stuk deurslotcilinder een paar symptomen die de bestuurder kunnen waarschuwen voor een mogelijk probleem en dan is het echt tijd om ze te laten vervangen.

1. Sleutel zal het voertuig niet vergrendelen of ontgrendelen

Eén van de meest voorkomende symptomen van een probleem met het deurslotcilinder is een sleutel die het voertuig niet meer zal vergrendelen of ontgrendelen. De sleutel- en het ontstekingscilinder worden zo aangepast om samen te werken als een geheel en als er een van hen stuk is kan dat leiden tot problemen met het vergrendelen en ontgrendelen van de deur. Een versleten deurslotcilinder kan de deur nog steeds ontgrendelen, maar kan overmatige draaikracht vereisen of zal maar lastig functioneren en dan is het wachten op problemen. Het probleem zal nog erger worden totdat de cilinder de deur niet meer kan openen of zelfs de sleutel zal afbreken.

2. De sleutel gaat niet meer in het slot

Een ander symptoom van een probleem met de deurslotcilinder is een sleutel die niet meer in het slot kan of niet meer kan draaien. Als de tanden (uithammen) zijn versleten, zal de sleutel niet meer vlekkeloos in het cilinder passen waardoor de cilinder niet kan draaien. Verwijderen en opnieuw inbrengen kan de deur ontgrendelen, maar het probleem zal verslechteren totdat de cilinder helemaal niet meer zal ontgrendelen of totdat de sleutel afbreekt.

3. Sleutel zit vast in het slot

Een sleutel die vastzit in de deurslotcilinder is een ander symptoom van een mogelijk probleem met de deurslotcilinder. Als de cilinder of de sleutel slijt of breekt, kan het ertoe leiden dat de sleutel vast komt te zitten wanneer deze in de cilinder wordt geplaatst. Zo kan de bestuurder met problemen onderweg komen stil te staan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Terwijl ze steeds minder gebruikt worden, omdat een automatisch slot de standaard wordt, worden deurslotcilinders nog steeds vaak gevonden in de oudere modellen auto’s en vrachtwagens. Voertuigen die hiermee zijn uitgerust moeten deze cilinders regelmatig laten controleren omdat ze de deuren van de auto vergrendelen en ontgrendelen. Als je vermoedt dat jouw deurslotcilinders versleten zijn, laat het voertuig dan door een professionele technicus,een gespecialiseerde slotenmaker of een medewerker van de garage bekijken om te bepalen of sloten of cilinders van je voertuig moeten worden vervangen of dat er andere reparaties nodig zijn.

Bronnen:
http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht &
https://www.blog-b2b.nl/alarmsysteem-kopen-ook-online/